ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896 г. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България. В дружеството членуват 2018 души.
Почивка в Странджа

Представяне на Енциклопедия Тракия в Бургас

Днес, 17 юни 2023 г., пред пълна зала в Експоцентър “Флора Бургас” беше представен I-ви том на Енциклопедия Тракия. Върху създаването на Енциклопедията работи научен екип от Тракийския научен институт. Енциклопедията съдържа ценни исторически сведения и документи, свързани с Тракия и тракийските българи.

Научният труд беше официално представен от проф. д.и.н. Светлозар Елдъров, научен секретар д-р Ваня Стоянова и бургаския историк Стоян Райчевски.

На представянето на Енциклопедията присъстваха председателя на Съюза на тракийските дружества в България г-н Красимир Премянов и членове на ТД “Странджа”. Домакин на събитието беше председателя на Тракийско дружество “Странджа” г-н Стефан Колев.

Участниците в събитието бяха поздравени с песента "Песен за Преображенците" от Елена Танчева, лауреат от многобройни фолклорни събори и фестивали. Участниците разискваха въпроси, свързани с историята на Тракия и участта на тракийските българи.

Снимки от събитието:









НАЙ-ПОПУЛЯРНО

Почивка в Странджа