ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896 г. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България. В дружеството членуват 2018 души.
Почивка в Странджа

Честит Бабинден! Честит 21-ви януари, Ден на родилната помощ!

Скъпи тракийци,

Ние сме носители на паметта на онези трудни години, както и на нравите, обичаите, бита и културата на нашите предци. Не забравяме празниците си и ги предаваме от поколение на поколение.

Днес е специален ден за всички настоящи и бъдещи майки, а също и за всички, които помагат за раждането на новия живот. По стар български обичай днес, 21-ви януари, се чества Бабинден – Денят на родилната помощ.

Благодарение на бабите, лекарите и акушерите, родилките не са сами в най-важният момент от живота им – раждането на нашите деца. Работата на акушера не е просто професионален ангажимент, а поставя основите, на които се гради бъдещето на нацията. Всеки нов живот представлява лъч надежда за утрешния ден на България.

Затова с огромна признателност и благодарност се обръщаме към всички, които полагат грижи за нашето Бъдеще с пожелание за много здраве и професионални успехи през 2023 година!

В днешно време ние можем да се обединим по мирен път. Да поемем тежката отговорност да сме носители на справедливост, чест и родолюбие. Да съхраним Тракийската кауза в себе си и да я предадем на следващите поколения. Вашият опит, житейска мъдрост, човешка деликатност и отстояване на принципи и позиции е пример, достоен за подражание.

Бъдете здрави, все така енергични, непримирими и неотстъпчиви при опазването на нашата Тракийска кауза. Продължавайте със същата всеотдайност и любов да правите чудеса! Благодарим ви!

От ръководството на ТД Странджа

НАЙ-ПОПУЛЯРНО

Почивка в Странджа