ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896 г. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България. В дружеството членуват 2018 души.
Почивка в Странджа

Честит Никулден!

Отново е Никулден, празникът на град Бургас и на всички, свързани с морето - моряци, рибари, морски пътешественици. Свети Николай, на когото е наречен денят, се смята за покровител не само на моряци и рибари, но също и на търговците. Поздравявам имениците - Николай, Никола, Никол, Николина, Кольо, Николета.

Никулден 2020 ще бъде малко по-различен - с обичайните призиви за дистанция, със станалите вече ежедневие маски, с различните мерки, които се вземат за ограничаване на епидемията от коронавирус.

И все пак искам да пожелая на всички граждани и гости на Бургас и на всички именици - бъдете обнадеждени! Името на Свети Николай означава "Победа" и още по-точно предено от гръцки - "Народна победа" или "Победа на хората". Победата на хората над коварната болест е близо и аз съм сигурен, че следващият Никулден ще празнуваме без да се налага да крием лицата си в маски.

Пожелавам ви здраве и благоденствие!

Стефан Колев, председател на ТД "Странджа"

НАЙ-ПОПУЛЯРНО

Почивка в Странджа