ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896 г. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България. В дружеството членуват 2018 души.
Почивка в Странджа

Поздравителен адрес от Съюза на Тракийските Дружества в България

 


От Съюза на Тракийските Дружества в България
до г-н Стефан Колев, председател на ТД "Странджа"
и член ва Върховния Комитет на СТДБ

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ОТ СЪЮЗА НА ТРАКИЙСКИТЕ ДРУЖЕСТВА В БЪЛГАРИЯ

 

УВАЖАЕМИ Г-Н КОЛЕВ,

Поздравявам ръководствотона ТД Странджа със създавалата се вече традиция за провеждане на концерт-спектакъла "Чародейката".

Поздравявам Вас, участниците в концерта и всички тракийци, които са зрители в този прекрасен паметен ден.

Тази проява се провежда в знаменателен период за важни събития от календарния план на Съюза на тракийските дружества в България.

Както Ви е известно, предстои да се проведе Националния тракийски женски събор в Аврен, с което отбелязваме саможертвата на жените-тракийки и Националният тракийски събор-поклонение в гр. Маджарово, на които се прекланяме пред хиляди саможертви на тракийци за единението целостта на България.

А само след месеци ще отбележим 125-годишнината на организираното тракийско движение, което начало е поставено от Капитан Петко Войвода.

Най-искрено Ви желая да запазите своето здраве в условията на съвременните предизвикателства и да продължите да отстоявате тракийската кауза.

Приемете поздрави и пожелания от ръководството на Съюза на тракийските дружества в България.

КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТДБ

18 септември 2020
София


НАЙ-ПОПУЛЯРНО

Почивка в Странджа