ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896 г. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България. В дружеството членуват 2018 души.
Почивка в Странджа

Поздравителен адрес от председателя на ТД “Странджа” Стефан Колев по случай Гергьовден


Скъпи тракийци,

Приемете моите поздравления по повод 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия! Честит имен ден и на всички именици! Честит Гергьовден!

Поздравявам военнослужещите, ветераните от войните, гражданите и гостите на град Бургас.

На 6-ти май, когато църквата чества подвизите на Свети Георги Победоносец, ние трябва да сведем глави пред храбростта, героизма и патриотизма на българските офицери, сержанти и войници. На този ден трябва да почетем паметта и на всички онези българи дали живота си за свободата и независимостта на България.

В тези трудни за България и за света дни, нашият Гергьовден носи в себе си радостта и надеждата за успешна и плодотворна година, копнеж за по-добър живот. Нека отправим молитви за закрила и вдъхновение, за доброта и благодат. Нека с достойнство и мъдрост пазим традициите си дори в това трудно време, нека пренесем във вековете трудолюбието и обичаите на поколения тракийци. Нека заедно работим за едно по-добро бъдеще!

Честит празник!

НАЙ-ПОПУЛЯРНО

Почивка в Странджа