ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896 г. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България. В дружеството членуват 2018 души.
Почивка в Странджа

ОБРЪЩЕНИЕ От Председателя на СТДБ г-н Красимир Премянов

ОБРЪЩЕНИЕ
От Председателя на СТДБ г-н Красимир Премянов

Уважаеми колеги,
Скъпи тракийци,

Намираме се в безпрецедентна криза, породена от пандемията с корона вируса, който обхваща и нашата страна. Ето защо, като тракийска общност, която винаги е била дисциплинирана при трудни и тежки обстоятелства, ви призовавам от мое име и от името на Върховния комитет на СТДБ да спазвате всички указания на Националния щаб и на правителството за самоизолация.
Ние, тракийци винаги сме  били солидарни и съпричастни с нашите ветерани, съседи и приятели, които имат социални и здравословни проблеми. Нека и в днешните трудни времена да предприемем подходящи и възможни инициативи за подпомагането на онези, които имат нужда от съдействие.  Вярвам, че ще намерим начин за това, още повече, че много общини предлагат услугите си за заявки по телефона, а тракийци бихме могли да бъдем посредник в това направление.

При създалите се обстоятелства основната задача, заложена в План-програмата на СТДБ, ще бъде запазване на живота  и здравето на хората! Надявам се, да осъществим нашите  мероприятия през втората половина от годината и очаквам дотогава вашата активност и идеи за тяхната реализация. Съществена роля ще играят и научните конференции на Тракийския научен институт, който ще обобщи фактите и изводите, ще направи анализ на паметни дати от миналото на тракийци и запазването на родовата памет. Ще продължим да поддържаме активна връзка между нас, макар и дистанционно - по телефона, чрез електронната поща,  чрез сайта и вестника.

Очакваме вашите писма!

Като тракийци не може да не изпитваме гордост, че в тези трудни времена положително върху духа и самочувствието на нашите сънародници влияе филмът  „Капитан Петко Войвода“, излъчван всяка събота по БНТ от 21.00 часа, за което СТДБ последователно и упорито настояваше.

Нека бъдем единни в тази национална криза и да докажем за пореден път, че тракийци имат волята и характера да преодоляват трудности и препятствия!

Бъдете здрави!

С уважение,
Красимир Премянов
Председател на СТДБ

НАЙ-ПОПУЛЯРНО

Почивка в Странджа