СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ТД "СТРАНДЖА"

!ВНИМАНИЕ: Поради усложнената епидемиологична обстановка, предизвикана от коронавируса Covid-19, българското правителство обяви извънредно положение в страната до 13 април 2020.

В тази връзка ръководството на ТД "Странджа" обявява, че СЕ ОТЛАГАТ ЗА СЛЕД 13 АПРИЛ всички предварително обявени мероприятия.

Напомняме на всички членове на дружеството да спазват указанията на правителството относно борбата с епидемията. Мийте често ръцете си с вода и сапун, избягвайте струпване на хора и пазете дистанция от поне 2 метра.

СЪОБЩЕНИЕ ОТ ЦР НА СТДБ

Предвид взетите извънредни мерки от правителството и с оглед да не допуснем рискове за здравето на участници в нашите мероприятия, тази година ЦР на СТДБ предлага на 26 март – Ден на Тракия, ДА НЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ МАСОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ. Представители на ръководствата на СТДБ и на тракийките дружества да положат венци и цветя на паметните места, свързани с тази дата

Уведомяваме всички участници също и за решението с което СЕ ОТЛАГА ЗА ПО-КЪСНА ДАТА Националната инициатива-среща "Завръщане към корените", която трябваше да се проведе на 25.04.2020 г., Ивайловград. За новата дата всички членове на тракийските дружества ще бъдат уведомени допълнително.

ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България.

Честит празник християни! Честит Ден на християнското семейство!

Поздрав към тракийци и гражданите на Бургас от Стефан Колев по случай Денят на християнското семейство - 21 ноември.

Стефан Колев, председател на ТД Странджа
На 21 ноември Българската Православна Църква отбелязва Денят на християнското семейство.

Денят се отбелязва от 1929 година. На този ден се чества т.нар Въведение Богородично - един от 12-те празника, които се празнуват едновременно от православни и от католици.

Уважаеми тракийци, драги съграждани,

За добро сме на този свят. В Деня на християнското семейство 21 ноември, нека си пожелаем да бъдем здрави, да възпитаваме децата си на трудолюбие, милосърдие и доброта. Добре да живеем, да не забравяме своя род и корен и най-важното - и в голям гняв да се опомним и зло да не струваме.

Честит празник Ден на Християнското семейство!

Стефан Колев, председател на ТД “Странджа”

НАЙ-ПОПУЛЯРНО