СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ТД "СТРАНДЖА"

!ВНИМАНИЕ: Поради усложнената епидемиологична обстановка, предизвикана от коронавируса Covid-19, българското правителство обяви извънредно положение в страната до 13 април 2020.

В тази връзка ръководството на ТД "Странджа" обявява, че СЕ ОТЛАГАТ ЗА СЛЕД 13 АПРИЛ всички предварително обявени мероприятия.

Напомняме на всички членове на дружеството да спазват указанията на правителството относно борбата с епидемията. Мийте често ръцете си с вода и сапун, избягвайте струпване на хора и пазете дистанция от поне 2 метра.

СЪОБЩЕНИЕ ОТ ЦР НА СТДБ

Предвид взетите извънредни мерки от правителството и с оглед да не допуснем рискове за здравето на участници в нашите мероприятия, тази година ЦР на СТДБ предлага на 26 март – Ден на Тракия, ДА НЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ МАСОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ. Представители на ръководствата на СТДБ и на тракийките дружества да положат венци и цветя на паметните места, свързани с тази дата

Уведомяваме всички участници също и за решението с което СЕ ОТЛАГА ЗА ПО-КЪСНА ДАТА Националната инициатива-среща "Завръщане към корените", която трябваше да се проведе на 25.04.2020 г., Ивайловград. За новата дата всички членове на тракийските дружества ще бъдат уведомени допълнително.

ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България.

Проведе се националния тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка"

На 24 и 25 август 2019 се проведе ежегодния национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка", Стара Загора.

В надпяването взеха активно участие самодейният фолклорен състав на квартал Банево, фолклорен състав "Самодивски огън" с ръководител Стойко Василев и тракийски хор "Тракийска песен" с ръководител Веселин Тодоров.

Изпълненията на трите състава бяха посрещнати с аплодисменти и възхищение от репертоара им.

Членовете на Тракийско дружество "Странджа" показаха още веднъж какво означава силата на обединението.

Всички участници в събора получиха сертификати за участие, специални подаръци и плакет за заслуга в опазването и продължаването на фолклорните тракийски традиции.

УС на ТД Странджа изказва специални благодарности на организаторите на фолклорния събор, а именно:

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
СЪЮЗ НА ТРАКИЙСКИТЕ ДРУЖЕСТВА В БЪЛГАРИЯ
ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО „ОДРИНСКА ЕПОПЕЯ”  СТАРА ЗАГОРА
ОБЩЕСТВО ЗА ФОЛКЛОР
КМЕТСТВО СТАРОЗАГОРСКИ БАНИ
НЧ „ХРИСТО БОТЕВ 1952“ СТАРОЗАГОРСКИ БАНИ

Снимки от събитието:
НАЙ-ПОПУЛЯРНО