ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896 г. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България. В дружеството членуват 2018 души.
Почивка в Странджа

Стефан Колев и Лазар Налбантов - официални гости на Националния тракийски християнски събор "Спасовден"


Вчера, 6 юни 2019, председателя Стефан Колев и зам. председателя Лазар Налбантов на ТД "Странджа" бяха официални гости на откриването на 15-тия Национален Тракийски Християнски Събор „Спасовден” който се провежда ежегодно в лесопарк „Бакаджика”.

По традиция по време на ежегодния събор се състои и надпяване на самодейни изпълнители от цяла България. На сцената ще се представят повече от 30 певчески и състави както и индивидуални  изпълнители.

Гости на събитието имаше от цялата страна. Старт на надпяването даде г-н Михаил Вълов председател на ТД "Тракия" град Ямбол и организатор на събора.

С мъка всички присъстващи си спомниха злочестата 2009-та година когато в инцидент загиват 18 души.

След седрмгодошно прикъсване националния събор се възстановява. В приветствените си слова всички официални лица отбелязаха че дори и в най тежките моменти тракийци винаги са съумявали с песен да преобръщат ежедневието.

Сред гостите бяха и представители на Община Тунджа, Община Ямбол, светци от духовенството. По традиция негово преосвещенство епископ Иеретей, викарий на митрополит Йоаникий, Архимандрит Димитрий и свещенници от Ямболската духовна околия отслужиха молебен за здраве и благоденствие.





НАЙ-ПОПУЛЯРНО

Почивка в Странджа