СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ТД "СТРАНДЖА"

!ВНИМАНИЕ: Поради усложнената епидемиологична обстановка, предизвикана от коронавируса Covid-19, българското правителство обяви извънредно положение в страната до 13 април 2020.

В тази връзка ръководството на ТД "Странджа" обявява, че СЕ ОТЛАГАТ ЗА СЛЕД 13 АПРИЛ всички предварително обявени мероприятия.

Напомняме на всички членове на дружеството да спазват указанията на правителството относно борбата с епидемията. Мийте често ръцете си с вода и сапун, избягвайте струпване на хора и пазете дистанция от поне 2 метра.

СЪОБЩЕНИЕ ОТ ЦР НА СТДБ

Предвид взетите извънредни мерки от правителството и с оглед да не допуснем рискове за здравето на участници в нашите мероприятия, тази година ЦР на СТДБ предлага на 26 март – Ден на Тракия, ДА НЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ МАСОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ. Представители на ръководствата на СТДБ и на тракийките дружества да положат венци и цветя на паметните места, свързани с тази дата

Уведомяваме всички участници също и за решението с което СЕ ОТЛАГА ЗА ПО-КЪСНА ДАТА Националната инициатива-среща "Завръщане към корените", която трябваше да се проведе на 25.04.2020 г., Ивайловград. За новата дата всички членове на тракийските дружества ще бъдат уведомени допълнително.

ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България.

10-та национална среща "Завръщане към корените" - на 13 април 2019


На 13 април 2019 година, събота, ще се проведе Десетата национална среща на тракийци под надслов "Завръщане към корените".

Събитието ще започне в 9:30 ч с поднасяне на венци и цветя на паметника на патрона на Тракийско дружество "Странджа" - Капитан Петко Войвода.

В 10:20 на Морска гара Бургас ще бъде извършена възстановка на трагични събития от 1913 година, когато тракийските бежанци пристигат в Бургаския регион.

В 10:50 започва шествие от Морска гара към храма "Света Богородица".

В 11:10 в храма "Света Богородица" ще бъде отслужена заупокойна литургия в памет на тракийци.

От 13:00 часа започва програмата в Държавна Опера Бургас.

От 17:00 часа е програмата на открито.

Подробна програма на събитието за целия ден може да прочетете по-долу.


НАЙ-ПОПУЛЯРНО