ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896 г. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България. В дружеството членуват 2018 души.
Почивка в Странджа

Обръщение на Стефан Колев към членовете на Тракийско дружество Странджа по повод 1-ви октомври, Международен ден на хората от третата възраст


Уважаеми членове на Тракийско дружество Странджа, скъпи приятели!

Искам да ви поздравя с Международния ден на хората от третата възраст – 1-ви октомври!

Във връзка с този ден искам да припомня, че само преди стотина години, по времето на нашите прабаби и прадядовци, възраст от 75-80 години се е смятала за дълбока старост. Днес това е възраст, в която много хора продължават да работят или да се занимават с обществено-полезна дейност. 

Мнозина от световните лидери са именно в тази възраст. Днес и според официални проучвания, това е възраст за съзидание и нови хоризонти, за равносметка на постигнатото и поставяне на нови, още по-интересни цели, за пълноценна почивка и пътешествия, за професионално усъвършенстване или занимание с любимото хоби, но в никакъв случай не е възраст за оттегляне от професионална и обществена дейност. Преди – може би, но в нашето време – вече не е.

Именно вие, доказвате това, със своята активност. Вие давате живот на нашето дружество, за което съм ви изключително благодарен!

Честит празник!

НАЙ-ПОПУЛЯРНО

Почивка в Странджа