СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ТД "СТРАНДЖА"

!ВНИМАНИЕ: Поради усложнената епидемиологична обстановка, предизвикана от коронавируса Covid-19, българското правителство обяви извънредно положение в страната до 13 април 2020, а по-късно то беше удължено до 13 май.

В тази връзка ръководството на ТД "Странджа" обявява, че СЕ ОТЛАГАТ ЗА СЛЕД 13 МАЙ всички предварително обявени мероприятия.

Напомняме на всички членове на дружеството да спазват указанията на правителството относно борбата с епидемията. Мийте често ръцете си с вода и сапун, избягвайте струпване на хора и пазете дистанция от поне 2 метра.

СЪОБЩЕНИЕ ОТ ЦР НА СТДБ

Предвид взетите извънредни мерки от правителството и с оглед да не допуснем рискове за здравето на участници в нашите мероприятия, тази година ЦР на СТДБ предлага на 26 март – Ден на Тракия, ДА НЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ МАСОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ. Представители на ръководствата на СТДБ и на тракийките дружества да положат венци и цветя на паметните места, свързани с тази дата

Уведомяваме всички участници също и за решението с което СЕ ОТЛАГА ЗА ПО-КЪСНА ДАТА Националната инициатива-среща "Завръщане към корените", която трябваше да се проведе на 25.04.2020 г., Ивайловград. За новата дата всички членове на тракийските дружества ще бъдат уведомени допълнително.

ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България.

Годишнина от освобождението на Бургас – реч на Стефан Колев


Пред представители на няколко секции от Тракийско дружество Странджа, Бургас, председателя на дружеството Стефан Колев изнесе кратка реч по повод 142-рата годишнина от освобождението на град Бургас:

„Никой българин и тогава, и сега, не е безразличен към славната защита на Шипченския проход. Тук е моментът да си припомним и какво се случва в Бургас на днешния ден, 6 февруари, точно преди 142 години. На този ден войските на генерал Лермонтов влизат в града ни. Днес на името на генерала е кръстена улица в централната част на Бургас.
Днес си спомняме за подвизите на руската армия, постиженията и страданията на българските възрожденци, не само заради дължимата почит към героите и жертвите, а и като мотивация от опита. 


В този тържествен ден трябва да засвидетелстваме нашата признателност като сведем глави пред хилядите герои, знайни и незнайни, загинали за свободата на страната. Нека помним! Нека бъдем „мостът” свързващ поколенията!

Поклон пред величието на всички, дали живота си за свободата!”


НАЙ-ПОПУЛЯРНО