СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ТД "СТРАНДЖА"

!ВНИМАНИЕ: Поради усложнената епидемиологична обстановка, предизвикана от коронавируса Covid-19, българското правителство обяви извънредно положение в страната до 13 април 2020, а по-късно то беше удължено до 13 май.

В тази връзка ръководството на ТД "Странджа" обявява, че СЕ ОТЛАГАТ ЗА СЛЕД 13 МАЙ всички предварително обявени мероприятия.

Напомняме на всички членове на дружеството да спазват указанията на правителството относно борбата с епидемията. Мийте често ръцете си с вода и сапун, избягвайте струпване на хора и пазете дистанция от поне 2 метра.

СЪОБЩЕНИЕ ОТ ЦР НА СТДБ

Предвид взетите извънредни мерки от правителството и с оглед да не допуснем рискове за здравето на участници в нашите мероприятия, тази година ЦР на СТДБ предлага на 26 март – Ден на Тракия, ДА НЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ МАСОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ. Представители на ръководствата на СТДБ и на тракийките дружества да положат венци и цветя на паметните места, свързани с тази дата

Уведомяваме всички участници също и за решението с което СЕ ОТЛАГА ЗА ПО-КЪСНА ДАТА Националната инициатива-среща "Завръщане към корените", която трябваше да се проведе на 25.04.2020 г., Ивайловград. За новата дата всички членове на тракийските дружества ще бъдат уведомени допълнително.

ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО "СТРАНДЖА"
 
 
 
Тракийско дружество "СТРАНДЖА", Бургас е организация на тракийските българи, приемник на дружество "Странджа", основано от Капитан Петко Войвода през 1896. Тракийско дружество "СТРАНДЖА" е член на Съюза на Тракийските дружества в България.

Поздравителен адрес от председателя на ТД “Странджа” Стефан Колев по случай Гергьовден


Скъпи тракийци,

Приемете моите поздравления по повод 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия!

Поздравявам военнослужещите, ветераните от войните, гражданите и гостите на град Бургас.

На 6-ти май, когато църквата чества подвизите на Свети Георги Победоносец, ние трябва да сведем глави пред храбростта, героизма и патриотизма на българските офицери, сержанти и войници. На този ден трябва да почетем паметта и на всички онези българи дали живота си за свободата и независимостта на България.

Гергьовден носи в себе си радостта и надеждата за успешна и плодотворна година, копнеж за по-добър живот. Нека отправим молитви за закрила и вдъхновение, за хармония, за доброта и благодат. Нека с достойнство и мъдрост пазим традициите си, да пренесем във вековете трудолюбието и обичайте на поколения тракийци. Нека заедно работим за едно по-добро бъдеще!

Честит празник!

НАЙ-ПОПУЛЯРНО